Cultuur onderzoek

Door onderzoek snel in beeld wat er echt speelt

Het komt regelmatig voor dat leidinggevenden, bedrijfsartsen of HR adviseurs signalen krijgen dat er zaken fout lopen op een afdeling of in een team. Ook kan er uit het medewerkers tevredenheidsonderzoek een signaal komen om eens te onderzoeken wat er speelt op een afdeling of in een team. Als er geen meldingen zijn, maar wel signalen dat er op het gebied van ongewenste omgangsvormen zaken spelen dan is het mogelijk een cultuuronderzoek of onderzoek ongewenst gedrag in te stellen.

 

Werkwijze onderzoek ongewenst gedrag

  1. De onafhankelijke onderzoeker heeft een afstemmingsgesprek met de opdrachtgever. In dit gesprek worden de signalen besproken en afspraken gemaakt over het onderzoek en de terugkoppeling.
  2. De betrokkenen worden geïnterviewd waarbij zij hun kijk op de situatie vrij en anoniem kunnen delen met de onderzoeker.
  3. De onderzoeker maakt een rapportage over de situatie en komt met aanbevelingen.
  4. De onderzoeker bespreekt de rapportage met de opdrachtgever en adviseert over de vervolgstappen.

Onderzoekers

De onderzoekers van BMW Voor Elkaar hebben ruime ervaring in het doen van cultuuronderzoeken. Zij zijn onafhankelijk in hun beoordeling en advisering.

Direct contact of een afspraak maken?

Van persoonlijk advies tot een directe aanmelding, wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur op
085-303 9262 of vul onderstaand formulier in.

Voor calamiteitenopvang van 08.30 uur tot 17.00 uur belt u met
085-3039262 . Buiten kantoortijd en in het weekend belt u met
085-0047997

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.