Vertrouwenspersoon opleiding

De meeste mensen in Nederland werken fulltime. Dit houdt in dat je in principe een groot deel van je leven op het werk bent. Daarom is het ook belangrijk dat er een aangename en veilige omgeving is. Dit is helaas niet altijd het geval. Het blijkt namelijk dat ongewenste omgangsvormen tegenwoordig steeds vaker voorkomen. Daarbij kun je denken aan pesterijen, buitensluiten en grensoverschrijdend gedrag. Wanneer een werknemer daarmee te maken krijgt, dan moet die de mogelijkheid hebben om naar een vertrouwenspersoon te gaan. Je kunt bij BMW Voor Elkaar een vertrouwenspersoon voor een organisatie inhuren.

Verschillende soorten ongewenst gedrag

Op de werkvloer kunnen er verschillende vormen van ongewenst gedrag voorkomen. In de eerste plaats kun je dan denken aan seksuele intimidatie. Dit kunnen vervelende seksuele toespelingen zijn. Soms kan het ook letterlijk om fysieke aanranding gaan. Ook pesten komt regelmatig voor op de werkvloer. Een specifiek persoon is dan altijd het slachtoffer. Daarnaast kun je nog denken aan agressie, geweld, discriminatie en racisme.

De taken van een vertrouwenspersoon

Een vertrouwenspersoon heeft verschillende taken. In eerste instantie moet de vertrouwenspersoon een luisterend oor bieden. Hij of zij verzorgt de eerste opvang van een werknemer die een probleem wil melden. Soms hebben ze ook hulp en advies nodig. Na het gesprek gaat de vertrouwenspersoon na of er een oplossing mogelijk is in de informele sfeer. Misschien gaat het bijvoorbeeld om een conflict met een collega. Soms kunnen kleine incidenten gemakkelijk opgelost worden met de hulp van een vertrouwenspersoon.

Is dit niet mogelijk, of is de kwestie te zwaar beladen? Dan informeert de vertrouwenspersoon het slachtoffer over de verschillende oplossingsmogelijkheden. Daarbij kun je denken aan interne klachtenprocedures binnen het bedrijf zelf. Het kan echter ook gaan om een aangifte bij de politie, wanneer sprake is van een strafbaar feit.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Een vertrouwenspersoon geeft ook regelmatig voorlichting aan bedrijven. Ze vertellen dan hoe een manager van een bepaalde afdeling om moet gaan met ongewenst gedrag. Ook kunnen vertrouwenspersonen managers en leidinggevenden ondersteunen.

Wetgeving vertrouwenspersoon

Veel werkgevers vragen zich af of het wettelijk verplicht is om een vertrouwenspersoon binnen een organisatie te hebben. In de wet wordt niet duidelijk aangegeven dat dit wettelijk verplicht is. Volgens de Arbowet ben je als werkgever echter wel verplicht om goed voor je personeel te zorgen. Het kan voor een bedrijf zelf ook gunstig zijn om een vertrouwenspersoon in te huren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat er sprake is van minder verzuim bij bedrijven met een vertrouwenspersoon.

Training vertrouwenspersoon

Je kunt ervoor kiezen om een vertrouwenspersoon in te huren, maar het is ook mogelijk om werknemers te trainen. Er zijn trainingen die maar één dag duren. Een werknemer een dergelijke training aanbieden brengt meerdere voordelen met zich mee. In de eerste plaats heeft de werknemer dan een mogelijkheid om zichzelf te verbeteren. Tegelijkertijd is een werknemer beter op de hoogte dan een extern vertrouwenspersoon. Ook dat is zeer gunstig.

Direct contact of een afspraak maken?

Van persoonlijk advies tot een directe aanmelding, wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur op
085-303 9262 of vul onderstaand formulier in.

Voor calamiteitenopvang van 08.30 uur tot 17.00 uur belt u met
085-3039262 . Buiten kantoortijd en in het weekend belt u met
085-0047997

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.