De salarisadministratie, casemanagers van arbodiensten, bedrijfsartsen en bedrijfsmaatschappelijk werk zien vaak als eerste de signalen van medewerkers met schulden. Veel bedrijven weten niet wat ze moeten doen bij schulden van werknemers. In veel gevallen dekt de bedrijfsverzuimverzekering onze dienstverlening rond schulden geheel of gedeeltelijk.

Financiële problemen, problemen en stress

Financiële problemen leveren vaak stress op bij medewerkers. Ook kan het zijn dat achterliggende problematiek leidt tot financiële problemen. Uit onderzoek is bekend dat bij problematische schulden medewerkers een verhoogd risico op mentale problemen lopen. Goede schulden begeleiding van medewerkers levert minder kosten van onder anderen beslagleggingen. Gemiddeld levert het hebben van schulden gemiddeld € 200 r per jaar aan GGZ kosten op.

BMW Voor Elkaar en de Sociale Raadsvrouw

BMW Voor Elkaar en de Sociale Raadsvrouw werken daarom samen in het oplossen van financiële problemen om tot een oplossing te komen. Heeft u een eigen bedrijfsmaatschappelijk werker in dienst dan zoekt de Sociale Raadsvrouw daar de samenwerking mee.

De Sociale Raadsvrouw

Schulden, loonbeslag en budgetcoaching zijn regelmatig voorkomende vragen die wij bij BMW Voor Elkaar tegenkomen. De Sociale Raadsvrouw is onze zusterorganisatie die zich helemaal heeft gespecialiseerd op het gebied van schulden van medewerkers.

De Sociale Raadsvouw is met haar 15 jaar ervaring en een landelijk dekkend netwerk van ervaren schuldhulpverleners en budgetcoaches de nummer 1 in Nederland!

Kijk voor de dienstverlening, werkwijze en kosten op de site van De Sociale Raadsvrouw 

Meer weten over schuldhulpverlening en budgetcoaching?
Neem dan contact met ons op.