De salarisadministratie, casemanagers van arbodiensten, bedrijfsartsen en het  bedrijfsmaatschappelijk werk zien vaak als eerste de signalen van medewerkers met schulden. Veel bedrijven weten niet wat ze moeten doen bij schulden van werknemers. In veel gevallen dekt de bedrijfsverzuimverzekering de dienstverlening rond schulden geheel of gedeeltelijk.

Bij financiële problemen gaan stress en verzuim hand in hand

Financiële problemen leveren veel stress op bij medewerkers. Ook kan achterliggende problematiek leiden tot financiële problemen. Uit onderzoek is gebleken dat bij problematische schulden medewerkers een verhoogd risico lopen op mentale problemen. Het hebben van schulden levert gemiddeld zeven verzuimdagen per jaar op. Een juiste begeleiding bij financiële problemen scheelt in de kosten van verzuim en de kosten van beslagleggingen.

 

De Sociale Raadsvrouw, onderdeel van BWW Voor Elkaar

De Sociale Raadsvrouw  is onderdeel van BMW Voor Elkaar en werken samen in het oplossen van financiële problemen bij werknemers. Heeft u als bedrijf een eigen bedrijfsmaatschappelijk werker in dienst dan zoekt De Sociale Raadsvrouw daar de samenwerking mee als de situatie daar om vraagt.

De specialist in huis

Wat moet ik met mijn schulden, loonbeslagen en budget? Dit zijn regelmatig voorkomende vragen die de bedrijfsmaatschappelijk werkers tegenkomen. De Sociale Raadsvrouw is specialist op het gebied van schulden van werknemers en met 15 jaar ervaring en landelijk dekkend netwerk van ervaren schuldhulpverleners en budgetcoaches de nummer 1 in Nederland!

 

De sociale raadsvrouw

 

Kijk voor de dienstverlening en werkwijze op de site van De Sociale Raadsvrouw 

Meer weten over schuldhulpverlening en budgetcoaching?
Neem dan contact met ons op.