Ramona Moerkerken-Bleyie

Regio Noord

Als geregistreerd en gecertificeerd vertrouwenspersoon vang ik medewerkers op die te maken hebben met ongewenst gedrag op de werkvloer. Dat kan te maken hebben met seksuele intimidatie, maar ook met pesten of discriminatie. Samen kijken we dan welke oplossingen er mogelijk zijn. De belangrijkste eigenschappen die ik als vertrouwenspersoon en mediator kan bieden zijn: integriteit, een open houding, goed kunnen luisteren, neutraal en onbevooroordeeld zijn.

Als geregistreerd en gecertificeerd arbeidsmediator begeleid ik mensen of organisaties bij een arbeidsconflict of bij teamconflicten. Conflicten zorgen voor stress en putten je geestelijk uit. Deze eindigen dan vaak in een situatie met een winnaar en een verliezer. Ik vind het mooi te zien als mensen de moed hebben om mediation te willen en te kunnen, want de confrontatie aangaan en ook je eigen aandeel kunnen zien is één van de moeilijkste dingen die er zijn en ik help mensen daar graag bij.

Ik heb de nodige ervaring op HR-gebied opgedaan door mijn functie als HR-manager bij een zorginstelling. Daardoor ben ik goed op de hoogte van personele zaken en van dynamieken die in organisaties tussen medewerkers onderling kunnen ontstaan alsmede tussen medewerker en leidinggevende.