Sociaal minimum inkomen

Gelukkig kennen we in Nederland een sociaal minimum inkomen. Dit wordt ook wel het sociaal minimum uwv of bijstand genoemd. Mocht je helemaal geen middelen meer van bestaan hebben dan is er dit vangnet. Iets heel anders is natuurlijk het minimum inkomen. Dat is eigenlijk gewoon het minimum loon waar mensen die bij jouw bedrijf in loondienst werken recht op hebben. Toch kan dit met elkaar verbonden zijn. Als een medewerker bijvoorbeeld loonbeslag krijgt opgelegd.

Netto sociaal inkomen

Voor iedereen in Nederland bestaat er een netto sociaal inkomen, een sociaal minimum om van te leven. Het is allemaal best ingewikkeld. Uiteindelijk stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de hoogte van het sociaal minimum dat voor jouw medewerker geldt vast. Soms is het voor iemand moeilijk om rond te komen. Je kan dan proberen te besparen op je uitgaven of een toeslag aanvragen bij het UWV of bij de belasting.

Sociaal minimum UWV

Uitkeringen en toeslagen vraag je onder andere aan bij het UWV. Maak gebruik van BMW Voor Elkaar en de Sociale Raadsvrouw, een landelijk opererende groep financiële professionals en zorgverleners die alles weten over schuldhulpverlening, budgetcoaching, mediating en loonbeslagen. Schulden kunnen problematisch worden, als dat gebeurt wordt de financiële schuld een mega probleem.

In een erger geval ga je ook niet naar je werk en mijdt je sociale activiteiten omdat je je schaamt. Je verzuimt steeds vaker en daarin sta je niet alleen. Je wil heel graag geholpen maar je weet niet bij wie je aan kan kloppen met je verhaal. Je durft ook niet zo goed misschien. Een reden voor jou te meer om zo snel mogelijk contact op te nemen met BMW Voor Elkaar. Onmiddellijk staat er een heel team van budgetcoaches en schuldhulpverleners voor je klaar om je persoonlijk te adviseren en te helpen zodat je in de toekomst eerder schulden bij je medewerkers herkent. Dit scheelt natuurlijk enorm veel tijd in de loonadministratie en bovendien kan je sneller reageren op aanwijzingen van gedragsverandering.

Als werkgever is het belangrijk en waardevol voor je bedrijf om BMW Voor Elkaar in te schakelen als financieel zorgverlener. Met de perfecte begeleiding van onze professionals voorkom je zelfs verzuim op het werk.

Direct contact of een afspraak maken?

Van persoonlijk advies tot een directe aanmelding, wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur op
085-303 9262 of vul onderstaand formulier in.

Voor calamiteitenopvang van 08.30 uur tot 17.00 uur belt u met
085-3039262 . Buiten kantoortijd en in het weekend belt u met
085-0047997

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.