Kennis delen vinden we bij BMW Voor Elkaar heel belangrijk… en ook logisch.

Samen weten we immers meer dan alleen!

Verzuim of gefrustreerd?

De bedrijfsarts Sanne zit al een aantal maanden ziek thuis. De bedrijfsarts geeft aan dat de klachten zijn ontstaan door een conflict op de werkvloer. Op advies van de bedrijfsarts wordt arbeidsmediation ingezet. Aan tafel Schoorvoetend neemt Sanne plaats aan tafel. Tegenover haar zit haar leidinggevende, Cees. Nadat ik beide welkom heb geheten leg ik… Lees meer »

Onmoet Jenny (filmpje)

Jenny staat model voor veel tevreden cliënten van BMW Voor Elkaar. Herken jij jezelf in Jenny? Onze specialisten staan klaar om er voor te zorgen dat jij weer van je werk kan genieten.   Neem contact op via het contactformulier of bel naar 0343 700 235.      

Weer aan het werk nadat een dierbare is overleden, hoe doe je dat?

Weer aan het werk nadat een dierbare is overleden, hoe doe je dat? Rouw is een onderdeel van iedereens leven, maar we weten vaak niet hoe we daar goed mee kunnen omgaan. Ook op werkgebied zet het verlies van een dierbare alles op zijn kop. Drie experts geven tips over de terugkeer naar je baan… Lees meer »

Maak effecten van corona op het werk bespreekbaar!

De effecten van carona op werk bespreekbaar maken doe je op deze manier Inmiddels worden we meer dan één jaar beperkt door corona. We hebben ons goed- en kwaadschiks leren te schikken in de effecten die dit virus heeft op ons werk, op ons gezin, op onze vakantie, onze manier van sporten en gewoon om… Lees meer »

Leiding geven alleen bij mooi weer?

Leiding geven alleen bij mooi weer? Leidinggevenden (67% van de onderzoeksgroep) lijken terughoudend te staan tegen het aannemen van sollicitanten met psychische gezondheidsproblemen, zo blijkt uit onderzoek verricht door Tilburg University. Een trieste optelsom wat mij betreft. Vooral als je verder het onderzoek leest en verneemt dat slechts 7% van alle managers negatieve ervaringen heeft… Lees meer »

Werken als je rouwt

Werken als je rouwt: ‘Ik zag mijn verdriet in de ogen van collega’s’ Rouwen doe je niet op gezette tijden, zo ervoer journalist Lisanne van Sadelhoff (30). ‘Er waren dagen dat ik tijdens werktijden alleen maar door mijn moeders Facebookpagina zat te scrollen. Urenlang.’ Hoe moeten werkgevers en collega’s omgaan met rouwende collega’s? Drie jaar… Lees meer »

Burnout in tijden van coronacrisis

Burnout in tijden van coronacrisis En dan zit je thuis… De bedrijfsarts en de bedrijfsmaatschappelijk werker hebben je het dringende advies gegeven om voorlopig niet te werken. Het kan ook niet anders, want je kunt niet meer. Alles lijkt moeite te kosten, je voelt je doodvermoeid en je tranen lijken maar niet op te drogen…. Lees meer »

Aanpassen in tijden van corona

Waarom lukt het de ene mens beter zich aan te passen dan de ander? Daar zijn velerlei antwoorden op, afhankelijk vanuit welke theorie je de vraag benadert. Een greep uit de factoren die hier een rol in kunnen spelen, afkomstig uit het domein van de psychologie en de sociologie: persoonlijkheid, psychosociale factoren, cognitieve eigenschappen, sociale steun… Lees meer »

Omgaan met een rouwende medewerker: filmpje

Suzanne Aerts, key accountmanager bij Mensely, praat met Joyce Neijenhuis, directeur van BMW Voor Elkaar over ondersteuning bij rouw op de werkvloer.  

Ouders ernstig zieke kinderen verdienen meer verlof

“Ouders ernstig zieke kinderen verdienen meer verlof” Bovenstaande titel betreft een titel van een recent artikel in het AD. Ouders met zieke kinderen treft zowel werknemers als werkgevers. Het is een onderwerp waar wij als bedrijfsmaatschappelijk werkers nog wel eens mee te maken krijgen. In mijn visie is dit een vraagstuk dat gezamenlijk moet worden… Lees meer »