Kennis delen vinden we bij BMW Voor Elkaar heel belangrijk… en ook logisch.

Samen weten we immers meer dan alleen!

“Corona rouwen” anders dan normale rouw?

“Corona rouwen” anders dan normale rouw? We kunnen het ons waarschijnlijk allemaal voorstellen als we de verhalen lezen, zien of horen van mensen die hun dierbare(n) hebben verloren in deze corona tijd. Het niet kunnen bijwonen van een uitvaart zoals we dat gewend waren tot vorig jaar. Het niet kunnen steunen door een hand vast… Lees meer »

Weer aan het werk nadat een dierbare is overleden, hoe doe je dat?

Weer aan het werk nadat een dierbare is overleden, hoe doe je dat? Rouw is een onderdeel van iedereens leven, maar we weten vaak niet hoe we daar goed mee kunnen omgaan. Ook op werkgebied zet het verlies van een dierbare alles op zijn kop. Drie experts geven tips over de terugkeer naar je baan… Lees meer »

Maak effecten van corona op het werk bespreekbaar!

Maak effecten van corona op het werk bespreekbaar! Inmiddels worden we meer dan één jaar beperkt door corona. We hebben ons goed- en kwaadschiks leren te schikken in de effecten die dit virus heeft op ons werk, op ons gezin, op onze vakantie, onze manier van sporten en gewoon om even ergens een bakkie te… Lees meer »

Leiding geven alleen bij mooi weer?

Leiding geven alleen bij mooi weer? Leidinggevenden (67% van de onderzoeksgroep) lijken terughoudend te staan tegen het aannemen van sollicitanten met psychische gezondheidsproblemen, zo blijkt uit onderzoek verricht door Tilburg University. Een trieste optelsom wat mij betreft. Vooral als je verder het onderzoek leest en verneemt dat slechts 7% van alle managers negatieve ervaringen heeft… Lees meer »

Joyce Neijenhuis te gast bij podcast ‘Mens & Werk’

Podcast ‘Mens & Werk’ Joyce Neijenhuis is als gastspreker te horen in de postcast ‘Mens & Werk’. In de tweede aflevering van deze maandelijkse podcast spreekt host Joost de Kruijter elke maand iemand die net als hij het bedrijfsmaatschappelijk werk een warm hart toedraagt. In deze aflevering spreekt Joost met Joyce over haar loopbaan als… Lees meer »

Het nieuwe normaal binnen BMW?

Het nieuwe normaal binnen BMW? In de media horen en lezen we veel over “het nieuwe normaal” in onze maatschappij. In hoeverre kennen we binnen onze discipline bedrijfsmaatschappelijk werk het nieuwe normaal? En hebben we het nieuwe normaal nodig? Wanneer iemand mij vorig jaar om deze tijd had aangegeven dat ik vanaf medio maart tot… Lees meer »

Werken als je rouwt

Werken als je rouwt: ‘Ik zag mijn verdriet in de ogen van collega’s’ Rouwen doe je niet op gezette tijden, zo ervoer journalist Lisanne van Sadelhoff (30). ‘Er waren dagen dat ik tijdens werktijden alleen maar door mijn moeders Facebookpagina zat te scrollen. Urenlang.’ Hoe moeten werkgevers en collega’s omgaan met rouwende collega’s? Drie jaar… Lees meer »

Burnout in tijden van coronacrisis

Burnout in tijden van coronacrisis En dan zit je thuis… De bedrijfsarts en de bedrijfsmaatschappelijk werker hebben je het dringende advies gegeven om voorlopig niet te werken. Het kan ook niet anders, want je kunt niet meer. Alles lijkt moeite te kosten, je voelt je doodvermoeid en je tranen lijken maar niet op te drogen…. Lees meer »

Nazorg = Voorzorg

Nazorg = voorzorg Sinds een paar weken heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat onze manier van werken is veranderd. We beginnen gewend te raken aan de andere wijze van werken of door het thuiswerken, of door het wegvallen van de reguliere werkzaamheden, of door de enorme toename van werk. Het coronavirus heeft ons allemaal in… Lees meer »

Dubbel kind van de rekening

Dubbel kind van de rekening Voor bedrijfsmaatschappelijk werkers zijn het momenteel vreemde tijden. We veranderen fysieke spreekuren met medewerkers en leidinggevenden in onze spreekkamers in online spreekuren, bij voorkeur met beeld om zo ons vak toch nog zo goed mogelijk uit te voeren. We merken als professionals dat het online verbinden ons meer energie kost,… Lees meer »