Financiële stress

Financiële stress heeft een grote invloed op je gevoel van veiligheid en welbevinden. Van financiële zorgen lig je wakker. Hoe ga je alle eindjes aan elkaar knopen? Je ligt wakker omdat je probeert een uitweg te vinden en je komt er maar niet uit hoe je dit moet aanpakken.

De gevolgen zijn dat je moe wordt van alle zorgen wat er weer voor zorgt dat je uiteindelijk ook oververmoeid raakt. Je concentratievermogen gaat achteruit en van het één komt het ander. De enveloppen vallen op de mat maar je maakt ze niet meer open. Je kunt hier letterlijk ziek van worden en de sfeer in huis wordt er ook niet beter op.

Iedere bedrijf of organisatie kan een medewerker aanmelden bij BMW Voor Elkaar/De Sociale Raadvrouw. De Sociale Raadsvrouw is een groep financieel zorgverleners, met een ervaring van inmiddels 16 jaar.

Samen met jou en je eventuele partner gaan we bij je thuis kijken hoe je weer rust in je hoofd krijgt door overzicht te creëren in je administratie.

Weer weten wat je moet doen door het advies van een financieel zorgverlener. Je hoeft het niet alleen te doen en dat is al een hele opluchting. De Sociale Raadsvrouw kent de wegen en zet je op de juiste weg en helpt je ook als je naar een gemeente of andere instantie moet. Iedere situatie en reden van financiële zorgen is anders maar door jaren van ervaring weten wij ook dat er altijd een oplossing is.

Bij een aanmelding maakt een financieel zorgverlener van De Sociale Raadsvrouw een afspraak bij je thuis voor een eerste gesprek. Dit is de intake, waar gesproken wordt over hoe het gekomen is en wat je meteen kan doen om alvast wat dingen aan anders te gaan doen. Een stukje bewustwording is daar één van.

Alvast een paar handige tips:

  • DSR Budgetmanager Een app die gratis te downloaden is in de App store en bij Android. Deze helpt je bij te houden waar je geld aan uitgegeven wordt.
  • Too Good To Go De app die voedselverspilling tegen gaat, maar ook voor een lage prijs bij een bakker of supermarkt in de buurt, brood, of een doos vol groente en fruit voor €4,99 kopen.

Als werkgever kun je bij het aanmelden van een medewerker soms korting krijgen (Vervoerssector bij afdracht SOOB – STL) of wanneer u een verzuimverzekering heeft, of bij uw arbodienst die hier een potje voor heeft.