Managementteam samenstellen

Groei uw bedrijf met een management team

Span of control +1

Ineens is het zo ver. Uw bedrijf blijft maar groeien. U heeft dan wel een mooi bedrijf opgebouwd, maar de span of control wordt te groot. Het aansturen van medewerkers kunt u niet meer alleen doen. De bank en de accountant bevestigen u daarin. Er moet een managementteam komen. Niet alleen om u te ontlasten maar ook om toekomstige groei aan te kunnen.

Doorgroeien op ambitie

U heeft al wat leidinggevenden aangesteld. U merkt dat alle beslissingen alleen te moeten nemen steeds zwaarder wordt. U bent immers verantwoordelijk voor vele medewerkers en eigenlijk wilt u zich richten op de ambitie van de organisatie en wat zou het fijn zijn om dat met een team te kunnen doen.

Managementteam loopt vast

U merkt dat de MT vergaderingen niet meer zo efficiënt verlopen. Het gaat vooral over operationele zaken en niet over strategische. Tijdens één van de MT vergaderingen realiseert u zich dat er wel heel veel MT leden zijn. U vraagt zich af of dat het probleem is. Met veel MT leden is beslissingen nemen ook niet makkelijk. De vraag waar u mee blijft zitten is: wie heeft u nodig voor uw bedrijf?

Vragen bij het samenstellen van een managementteam:

Wij kunnen u helpen door de juiste vragen te stellen. Door een goed, logisch organisatieschema te maken. Door in kaart te brengen hoe u uw organisatie graag zou willen besturen.

  • Hoe zet u een MT op?
  • Welke functies moeten vertegenwoordigd zijn?
  • Hoeveel leden moet het hebben?
  • Wat wordt hun rol en wat worden de verantwoordelijkheden?
  • Kan ik zaken delegeren?
  • Kan ik zaken loslaten?

Onze werkwijze

Allereerst gaan we kijken naar wie nu echt bijdragen aan het besturen van de organisatie. Te veel kapiteins op een schip werkt niet. Welke functies zijn noodzakelijk bij het besturen van uw organisatie? Dan kan het zijn dat u een operationeel MT of een R&D MT of een Commercieel MT nodig heeft. Dit bepalen we aan de hand van hoe u de organisatie wilt aansturen.

Samen maken we een vlootschouw en daarna maken we een stappenplan om de organisatie logisch in te delen. Belangrijke uitgangspunten voor ons zijn daarbij:

  • We houden het simpel.
  • Uw wensen voor uw organisatie staan centraal.

Onze adviseurs

Wij hebben ervaren adviseurs. Zij hebben al diverse malen een managementteam helpen vormen. Ze hebben ervaring met verschillende organisatietypen. Zij kunnen u helpen met het beantwoorden van alle vragen.

Zij fungeren als sparringpartners die u weer op weg helpen. Zij kunnen u ook coachen in het vertrouwen krijgen in een team. Zij coachen u ook in de leider worden die de organisatie nodig heeft om verder te groeien.

Direct contact of een afspraak maken?

Van persoonlijk advies tot een directe aanmelding, wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur op
085-303 9262 of vul onderstaand formulier in.

Voor calamiteitenopvang van 08.30 uur tot 17.00 uur belt u met
085-3039262 . Buiten kantoortijd en in het weekend belt u met
085-0047997

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.