Spoor 2 traject

Bij langdurig verzuim moeten de werkgever en werknemer gezamenlijk verschillende trajecten doorlopen. Dit is verankerd in de wet en daarom is het voor beide partijen een verplichting. De trajecten zijn ingedeeld in verschillende sporen. Je hebt het 1e, 2e en 3e spoor. In dit artikel gaan we dieper in op het spoor 2 traject. We beschrijven in dit artikel duidelijk hoe dit traject er in de praktijk uitziet.

Wat is spoor 2 en hoe kom je daar?

Voordat het traject van spoor 2 begint, moet je eerst het traject van spoor 1 doorlopen hebben. Het doel van het eerste spoor is om de zieke werknemer weer in je eigen bedrijf op te nemen. Een arbeidsdeskundige onderzoekt regelmatig wat de verschillende functiemogelijkheden zijn. Eerst maakt de bedrijfsarts samen met de medewerker een overzicht van de capaciteiten van de medewerker. Vervolgens bekijkt de bedrijfskundige of die capaciteiten nog passen binnen het bedrijf. Is re-integratie binnen het bedrijf mogelijk? Dan stopt het traject bij spoor 1. Is dit niet mogelijk? Dan ga je door naar het tweede spoor.

In dit traject wordt de huidige werkgever geholpen bij het vinden van een nieuwe werkgever voor de zieke werknemer. Het kan dan om een werkgever binnen dezelfde sector gaan, maar dit is niet per se verplicht. Het doel is om de zieke werknemer weer aan het werk te helpen. Meestal blijft de zieke werknemer nog tot twee jaar in dienst bij de huidige werkgever. De huidige werkgever kan in die periode de werknemer ‘uitlenen’ aan de nieuwe werkgever en daar ontvangt de oude werkgever weer een tarief voor.

Hulp bij spoor 2 traject

We begrijpen goed dat je als werkgever niet altijd op de hoogte bent van de regelgeving. Daar heb je dan ook hulp van specialisten bij nodig. Gelukkig kunnen ervaren medewerkers van BMW Voor Elkaar je begeleiden bij dit traject. Ze zorgen ervoor dat alles in goede banen loopt. Ze zijn ook op de hoogte van de huidige wetgeving. Daarmee reduceer je de kans op fouten en je voorkomt ook problemen in de toekomst.

Overige diensten van BMW Voor Elkaar

Je kunt er ook terecht voor andere diensten

Bij BMW Voor Elkaar kunnen we je niet alleen begeleiden bij dit traject, maar we kunnen jou als werkgever ook met verschillende zaken van dienst zijn. Er zijn namelijk professionals met verschillende expertises werkzaam bij ons. Misschien zijn er bijvoorbeeld mensen binnen je bedrijf die kampen met psychische problemen. Dan begrijpen we goed dat je dit als werkgever graag wilt oplossen. In de eerste plaats is dit relevant voor de persoon zelf, maar ook voor je bedrijf. De productiviteit kan daarmee worden bevorderd.

Daarnaast kunnen er ook arbeidsconflicten binnen je organisatie ontstaan. Bij sommige bedrijven wordt er namelijk onder hoge druk gewerkt. Ook hierbij kunnen we je van dienst zijn. Dit kan bijvoorbeeld worden opgelost door conflictbemiddeling. Daarnaast kun je er terecht voor loopbaancoaches, vertrouwenspersonen en nog veel meer.

Direct contact of een afspraak maken?

Van persoonlijk advies tot een directe aanmelding, wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur op
085-303 9262 of vul onderstaand formulier in.

Voor calamiteitenopvang van 08.30 uur tot 17.00 uur belt u met
085-3039262 . Buiten kantoortijd en in het weekend belt u met
085-0047997

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.