Mediation zakelijk conflict

Het leven in de zakelijke wereld is in de eerste plaats zeer inspannend. Het brengt namelijk veel spanning met zich mee. Tegelijkertijd is het ook een harde wereld en een zakelijk conflict ligt dus altijd op de loer. Het is van belang dat een zakelijk conflict niet verder gaat escaleren. Het punt is namelijk dat je er niet altijd zelf met die andere persoon uit kunt komen. Het is soms fijn om andere perspectieven op de situatie te hebben. Een extern persoon kan er namelijk met een objectief oog naar kijken. Bij  BMW Voor Elkaar kunnen we bemiddelen bij  zakelijke conflicten.

De werkwijze van de business mediator

Je wilt uiteraard wel weten wat de werkwijze van een mediator is, voordat je besluit om deel te nemen aan het traject. In principe bestaat de werkwijze uit vier belangrijke stappen. Eerst wordt er een officiële overeenkomst opgesteld. Daarin wordt bijvoorbeeld de geheimhouding van de gesprekken vastgelegd en nog meer relevante zaken. Deze overeenkomst moet eerst worden ondertekend door beide partijen en daarna wordt er overgegaan naar de volgende stap.

Is de overeenkomst door beide partijen ondertekend? Dan worden er vervolgens separate gesprekken gevoerd. Beide partijen kunnen dan hun verhaal bij de mediator doen. De mediator krijgt dan een goed beeld van de situatie en hij of zij kan het vervolgens in het juiste perspectief plaatsen. Vervolgens worden er verschillende gezamenlijke gesprekken gevoerd. Tijdens de gesprekken worden de conflicten uitgepraat, zodat beide partijen weer op goede voet verder met elkaar kunnen. Ook worden er tijdens dit gesprek duidelijk afspraken gemaakt. Deze afspraken worden vervolgens opgeschreven in een vaststellingsovereenkomst. Deze wordt weer door beide partijen ondertekend.

Hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Als eerste probeert een mediator een gespreksstructuur aan te brengen. Er moet immers op een rustige wijze met elkaar gesproken worden. De mediator speelt ook een beetje de scheidsrechter. De mediator zorgt ervoor dat beide partijen evenveel spreektijd krijgen. De mediator probeert tijdens de gesprekken feiten van meningen te scheiden, zodat de emoties niet te hoog oplopen. De mediator benadrukt ook het belang van het oplossen van het conflict.

Geregistreerde mediators

Je wilt uiteraard dat de gesprekken worden geleid door een specialist. Bij BMW Voor Elkaar zijn enkel gecertificeerde mediators werkzaam. Ze zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister en zijn op de hoogte van alle regels.

Andere diensten

Je kunt bij ons niet alleen terecht voor mediation, maar ook voor verschillende andere diensten. Daarbij kun je denken aan verschillende bedrijfsmaatschappelijke werkzaamheden. Heeft iemand in je bedrijf bijvoorbeeld psychische problemen of schulden? Dan wil je uiteraard dat deze persoon goed wordt geholpen. Dit is niet alleen goed voor de werknemer, maar ook voor het bedrijf zelf.

Direct contact of een afspraak maken?

Van persoonlijk advies tot een directe aanmelding, wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur op
085-303 9262 of vul onderstaand formulier in.

Voor calamiteitenopvang van 08.30 uur tot 17.00 uur belt u met
085-3039262 . Buiten kantoortijd en in het weekend belt u met
085-0047997

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.