Iedereen komt in aanmerking voor schuldhulpverlening!
Schuldhulpverlening is steeds meer maatwerk en gericht op de individuele, persoonlijke en financiële omstandigheden. Naast ons bestaande product ‘Financiële zorgverlening’ is het voor uw werknemer nu ook mogelijk om op verwijzing van De Sociale Raadsvrouw voor een versneld schuldhulpverleningstraject in aanmerking te komen; het zgn. Schuldhulp ‘Direct-Op-Maat’ traject. We slaan dan de lange procedures via de gemeenten over. Uw medewerker wordt sneller geholpen, wachtlijsten zijn er niet! Wij zorgen voor het ordenen van de administratie, het stabiliseren van de financiën en het verzamelen van alle stukken die noodzakelijk zijn voor een schuldhulpverleningstraject met de bedoeling uw werknemer voor te bereiden op de schuldsanering.
Het aanvraagformulier schuldhulp wordt dan, samen met alle onderliggende bewijsstukken, verzonden naar onze ketenpartner. Die voert het schuldhulpverleningstraject uit en zal een advies afgeven ten aanzien van de saneringsmogelijkheden en dit traject vervolgens inzetten.
Dwangakkoord + Wsnp-verzoekschrift
Stichting CAV kan voor dwangakkoorden (en moratoria en voorlopige voorzieningen) een toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Bij een verzoek tot dwangakkoord wordt van rechtswege ook een verzoekschrift WSNP ingediend. Indien een verzoek tot dwangakkoord wordt afgewezen, beoordeelt de rechtbank het verzoekschrift WSNP. Bij een toevoeging betaalt de aanvrager een eigen risico (thans € 214,00 inclusief btw).
Ook is het mogelijk Stichting CAV enkel een verzoekschrift WSNP te laten opstellen. Voorwaarde hiervoor is dat er reeds een (mislukt) minnelijk traject is geweest óf dat het evident is dat een minnelijk traject geen zin heeft.
Msnp + Budgetbeheer
De afdeling Wsnp-Msnp van Stichting CAV tracht een minnelijke schuldregeling te treffen met de schuldeisers. De voorwaarde is wel dat cliënten gedurende het traject van drie jaar in budgetbeheer blijven bij Stichting CAV. Dit is nodig om de afspraken met de schuldeisers te kunnen nakomen.
Indien een minnelijk traject niet mogelijk blijkt maar er wel een reële kans is op een dwangakkoord en/of Wsnp-regeling, zal Stichting CAV een verzoek daartoe doen.
Kosten vanuit De Sociale Raadsvrouw zijn hierbij
In plaats van ons reguliere 16-uurs pakket, wordt het een 26-uurs pakket. Omdat iedere arbodienst hier natuurlijk zijn eigen prijs aanhangt, kunnen we hier geen bedragen noemen. Verschillen zijn echter marginaal te noemen.
Direct contact of een afspraak maken?
Van persoonlijk advies tot een directe aanmelding, wij zijn u graag van dienst. U kunt ons op werkdagen bereiken van 8.30 uur tot 17.00 uur op
085-303 9262 of vul onderstaand formulier in.
Voor calamiteitenopvang belt u gedurende kantoortijden met 085-3039262 en van 17.00 uur tot 22.00 uur met
0411-650775
"*" geeft vereiste velden aan