Coaching houdt zich bezig met individuele medewerkers met een ontwikkelingsvraag. Coaching begint vaak met “Ik wil graag beter worden in…” Of “Ik loop altijd tegen hetzelfde probleem aan”. Coaching heeft als doel om duurzame verandering te bewerkstelligen bij individuele medewerkers. De medewerker moet wel in staat zijn en bereid zijn om te reflecteren op zijn of haar gedrag. De medewerker werkt gericht aan de eigen gestelde doelen. De coach begeleidt dit proces door een gestructureerde interactie en het gebruik van passende technieken.

Onze dienstverlening

BMW Voor Elkaar levert geen coaching aan particulieren. Wij bieden organisaties de mogelijkheid om verschillende typen coaches in te zetten in hun organisatie.

* coaching van medewerkers
* coaching van teams
* coaching van teamleiders en managers
* coaching van executives

Coachvragen kunnen zijn:

– assertiever willen worden
– burn-out en stresscoaching
– loopbaanvragen
– faalangst
– ontwikkelen van sociale vaardigheden
– competenties ontwikkelen
– omgaan met moeilijke collega’s/medewerkers
– teamontwikkeling
– leiderschapsvragen
maar ook
– business coaching voor bedrijfseigenaren, bijv. Hoe ga ik om met rouw van een medewerker?

Werkwijze coaching

De aanmelding loopt via BMW Voor Elkaar. Dit kan een los coachingstraject zijn, maar het is ook mogelijk om vaste uren/dagdelen af te nemen.

De coach en de werknemer spreken af aan welke concrete coachvraag gewerkt wordt en het aantal gesprekken. Dit wordt in een coachcontract voorgelegd aan de opdrachtgever. Hierbij worden er ook afspraken gemaakt over de terugkoppeling aan de opdrachtgever. Na akkoord kan het coachtraject van start gaan.

Onze coaches

Al onze coaches hebben een opleiding tot coach en zijn lid van de NOBCO, NOLOC, NIP, ICF.

Wilt u meer weten over de inzet van coaching voor uw organisatie?
Neem dan contact met ons op.