Sandra Ferwerda

Regio Zuid-West

Even voorstellen

Mijn naam is Sandra Ferwerda. Ik ben bedrijfsmaatschappelijk werker, organisatiecoach, getrouwd en moeder van twee kinderen. Mijn meest recente specialisatie heb ik gedaan op het gebied van organisatieverandering. Hierbij ligt mijn expertise in het begeleiden van individu, team en organisatie naar weer een nieuwe balans. Ik vind het belangrijk om altijd het grotere geheel ook in beeld te hebben bij mijn begeledingstrajecten. Wat ik in mijn dagelijks werk het meest doe, is medewerkers begeleiden bij werkstress en bij het zoeken naar een privé-werkbalans. Met mensen op zoek gaan naar hun kracht en hun eigen regie kunnen pakken is voor mij belangrijk. Mijn behandeling is geslaagd als medewerkers zelf weer met vertrouwen het roer terugpakken. 

Waarvoor kan je mij inzetten

Je kunt bij mij terecht voor situaties waarbij sprake is van beperkingen in het functioneren door werk- of privéomstandigheden. Denk hierbij aan (werk)stress, overbelasting, conflicten en burn-out, maar ook door gevolgen van reorganisaties, demotivatie, life events zoals ziekte, balans, belasting-belastbaarheid, scheiding en financiën. Bij voorkeur is mijn insteek preventief en gericht op voorkomen van erger. Preventief meedenken in een casus vind ik belangrijk. Zo coach en adviseer ik ook managers, vaak in complexe casuistiek. Natuurlijk kan niet altijd preventief worden gehandeld. Daarom kan ik ook curatief als bedrijfsmaatschappelijk werker worden ingezet. Mijn kracht ligt vooral op vraagstukken betreffende verzuim, duurzame inzetbaarheid en werkplezier.

Wat kan ik voor je doen?

Een gesprek met mij als bedrijfsmaatschappelijk werker of coach kan uitval voorkomen, de terugkeer naar het werk versnellen of verduurzamen. Maar bovenal kan ik je ook een klankbord of uitlaatklep bieden. In onze gesprekken breng ik, samen met jou, je problematiek in kaart en probeer mogelijke oplossingen te vinden. Die aandacht en ondersteuning kan voorkomen dat je ziek thuis komt te zitten of dat de boel nog verder escaleert. Ben je wel (deels) ziekgemeld, dan ligt de focus tijdens de gesprekken ook op terugkeer naar het werk. Een traject bij bedrijfsmaatschappelijk werk betreft altijd kortdurende begeleiding. Natuurlijk wordt alle informatie vertrouwelijk behandeld.

Nieuw!

In het kader van duurzame inzetbaarheid, kan ik met teams een maatwerktraining samenstellen. Maatwerk is nodig omdat geen team hetzelfde is. Ik ga op zoek naar de vraag achter de vraag en kan putten uit een grote kennis van en ervaring met methodieken. Voorbeelden hiervan zijn: “Leren omgaan met grenzen”, “Runningtherapy” en “Wat bewegen voor je kan doen?”.