Anita de Nie

Regio Midden

Mijn naam is Anita de Nie, ik woon in Amersfoort en ben al meer dan 10 jaar zelfstandig Budgetcoach-Schuldhulpverlener MSNP en Assessor en Nen-gecertificeerd voor de Kiwa. Mijn start in 2011 was vanuit Friesland, waar ik toen woonde, en waar ik medevennoot was van een reïntegratiebedrijf. In dit werk heb je te maken met mensen die naar ander werk moeten omzien maar waar ook heel vaak andere problematiek speelt. Dit ging bijzonder vaak om financiële problemen en dat werd voor mij de trigger voor een carrière switch.

In 2013 ben ik verhuisd naar Amersfoort en is alles in een stroomversnelling gekomen. Nu werk ik al heel lang voor De Sociale Raadsvrouw, heb zelf een aantal grote bedrijven rechtstreeks als klant en ben al jaren Assessor voor SHV I en III voor Learncare.

Ik houd van variatie in mijn werk en waar het kan probeer ik de focus te verbreden, zonder de helikopterview te verliezen. Met het ieder jaar behalen van PE-punten blijft ook mijn theoretische kennis op niveau. Het werk is inhoudelijk altijd uitdagend en altijd anders, de mensen voor wie je het doet ook. De klanten kun je niet altijd volledig een financieel onbezorgde toekomst geven. Maar als ze hun verhaal bij je kwijt kunnen, je samen overzicht en inzicht in de financiën krijgt en een doel voor de toekomst kunt geven, dan kun je ze na de begeleiding zelfstandig verder laten gaan. En dat is volgens mij de mooiste kant van dit vak.